Pogovor z Majo Simoneti in Dragom Kosom

V četrtek, 8. septembra vas ob 17.00 uri vabimo na Onkraj gradbišča (Resljeva 32, Ljubljana), kjer se bomo o projektu pogovarjali z Majo Simoneti in Dragom Kosom. V primeru dežja pogovor odpade oz. bo prestavljen.

Onkraj gradbišča je v polnem teku, pa vendar na svojem začetku. Pred dobrim letom smo pričeli s projektom skupnostnega urejanja mirujočega gradbišča v prostor vrtov, druženja, izobraževanja in kulture. Čas je torej pravšnji za glasen razmislek o tem, kaj projekt, kot je Onkraj gradbišča, pomeni v kontekstu mesta Ljubljane, njegove prostorske politike, kaj pomeni v kontekstu bogate lokalne tradicije vrtičkarstva ter kaj v kontekstu številnih lokalnih prostorskih pobud ter drugih sorodnih projektov urbanega vrtnarjenja in participativnega urejanja prostora v globalnem merilu. Nenazadnje pa se bomo z Majo Simoneti in Dragom Kosom pogovarjali o (ne)zmožnostih in strategijah mestnega urejanja po principu od spodaj navzgor.

Drago Kos, sociolog. Profesor za prostorsko in okoljsko sociologijo na Univerzi v Ljubljani in Mariboru ter predstojnik Centra za prostorsko sociologijo na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Vrtnar na Onkraj gradbišča in avtor knjig Racionalnost neformalnih prostorov (1993) in Praktična sociologija za načrtovalce in urejevalce prostora (2002).

Maja Simoneti, krajinska arhitektka in urbanistka. Aktivna članica Društva krajinskih arhitektov Slovenije in Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije. Zadnja leta se ukvarja z urejanjem mestnih zelenih površin, prostorskim opismenjevanjem in povezovanjem civilne družbe pri uveljavljanju sprememb in novosti v urejanju prostora, o čemer tudi veliko publicira. Je tudi avtorica raziskave Usmeritve in pogoji za nadaljnji razvoj vrtičkarstva v Ljubljani (1997). Trenutno je zaposlena na Ljubljanskem urbanističnem zavodu in na Inštitutu za politike prostora.

Advertisements
This entry was posted in Novice. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.