Boris Fras na obisku in prva številka zina Onkraj

foto: Suzana Kajba

V sredo, 21. septembra 2011 nas bo ob 17.00 na Onkraj gradbišča obiskal Boris Fras, ekološki kmet iz Ankarana in predsednik Zveze združenj ekoloških kmetov Slovenije.

Borisa Frasa smo imeli veselje gostiti že v mesecu maju, ko nas je navduševal za ekološko vrtnarjenje, radodarno delil svoje bogate izkušnje in znanje, ideje o partnerskem kmetovanju in trajnostni lokalni preskrbi in se z nami veselil ob prvih pridelkih. Ob izteku naše prve vrtnarske sezone na Onkraj gradbišča, se bomo z njim sprehodili ob vrtovih in izmenjali še kakšno o ekološkem vrtnarjenju in tem, kako pripraviti vrtove na zimovanje in novo vrtnarsko sezono.

Isti dan bomo na kratko predstavili tudi prvo številko Onkraj fanzina, katero smo pripravili člani KUD Obrat v sodelovanju z udeleženci Onkraj gradbišča.

Prva številka vsebuje kratko predstavitev projekta Onkraj gradbišča, zapiske s prve delavnice z Borisom Frasom, recepte, načrte za pripravo žive grede, utrinke z delavnice o participativnem načrtovanju in urejanju prostora, refleksije našega skupnega druženja in ustvarjanja Onkraj gradbišča in še kaj.

Vabljeni!

Advertisements
This entry was posted in Novice. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.