Onkraj gradbišča na razstavi Apolonije Šušteršič Vesoljske politike

V četrtek, 19. aprila vas ob 19. uri vabimo v Kulturni center Tobačna 001 na otvoritev razstave Apolonije Šušteršič VESOLJSKE POLITIKE. Obenem vas vabimo na predogled razstave z avtorico ob 18. uri. Na otvoritvi pa nas bo s svojimi dobrotami pogostila Taeko Fujija, med drugim tudi vrtnarka na Onkraj gradbišča.

Apolonija Šušteršič se na razstavi predstavlja s projektom Hustadt, ki ga je razvijala v Bochumu med leti 2008–11, in Onkraj grabišča, ki ga razvija z društvom Obrat v Ljubljani od leta 2010. Razstava vključuje dokumentarno gradivo obeh projektov ter projekt skupinskega mapiranja degradiranih prostorov v Ljubljani ter pobud za oživitev mesta, v katerih je prostor konstitutivna dimenzija družbene akcije.

Apolonija Šušteršič, skupnostni paviljon Brunnenplatz 1, Hustadt, Bochum

Delo umetnice in arhitektke Apolonije Šušteršič opredeljuje kritična prostorska praksa, ki je vedno lokacijsko specifična, transdisciplinarna ter raziskovalno in sodelovalno zasnovana. V svojih projektih obravnava razmerja med umetnostjo, arhitekturo in prostorskim načrtovanjem ter njihove družbene, kulturne in politične implikacije. Pri tem prevprašuje prevladujoče pojmovanje umetnosti in arhitekture, ki je v obeh primerih osredotočeno na oblikovanje in izdelovanje objektov, in širi pojmovanja teh praks na procese in odnose, ki se oblikujejo skozi produkcijo prostora. V svojih projektih izhaja iz konkretne lokacije oz. prostorske situacije, ki jo najprej temeljito razišče. V raziskavah urbanih in socialnih prostorov pa se ne zadovolji s samo kritično analizo, temveč skozi razvoj projekta oblikuje platforme in predloge, ki nudijo nove možnosti razvoja in rabe urbanega prostora ter aktivnejše vloge javnosti pri tem.

SPREMLJEVALNI PROGRAM
Sobota, 21. april, 11.00
Zajtrk na Onkraj gradbišču.
Resljeva 32, v primeru deževnega vremena – Kulturni center Tobačna 001

Nedelja, 6. maj, 17.00

Jane’s Walk: urbani sprehod za prijaznejša mesta in mapiranje potencialnih lokacij za urbano akcijo na širšem območju Tobačne tovarne. Dogodek je organiziran v sodelovanju z IPoP – Inštitutom za politike prostora. Več: http://www.ipop.si/
Zbirno mesto: KC Tobačna 001

Več o razstavi si preberite na vabilu!

Advertisements
This entry was posted in Novice. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.