NanoŠmano – Živi sistemi

Napovedujemo umetniški in znanstveni javni laboratorij za materiale in učinke najmanjšega merila NanoŠmano, Onkraj gradbišča, 13-25. 9. 2012


Med 13. in 25. septembrom se bo v začasnem laboratoriju sredi vrtov Onkraj gradbišča odvila tretja edicija projekta ‘NanoŠmano’, z naslovom Živi sistemi. Gre za odprto raziskovalno-razvojno in predstavitveno platformo, v okviru katere bodo udeleženi umetniki, hekerji in znanstveniki skozi kreativne procese interdisciplinarnega sodelovanja tematizirali področje nanotehnologij in živih sistemov. Tekom projekta bo organiziranih več dogodkov (predstavitve, ekskurzija ter delavnice za otroke in mladostnike), ki bodo obiskovalcem omogočili, da se neposredno in izkustveno srečajo s svetom nanotehnologij in vstopijo v živi svet najmanjšega merila. Interdisciplinarni projekt NanoŠmano sta leta 2010 s podporo Galerije Kapelica iniciirala Stefan Doepner (f18institute/Cirkulacija 2/Obrat) in Marc Dusseiller (Hackteria.org). Znanje in izkušnje iz prvih dveh faz projekta (2010 in 2011), v katerih so avtorji raziskovali lastnosti in kreativne možnosti uporabe  nano materialov in nano orodij, bodo tokrat nadgradili z raziskovanjem živih sistemov in struktur najmanjšega merila v naravi.

Avtorji: Stefan Doepner, Marc Dusseiller, Boštjan Leskovšek, Bengt Sjölen, Paula Pin
Program:
četrtek, 13. 9. 2012 ob 20.00: otvoritev laboratorija
nedelja, 16. 9. 2012 ob 15.00: NanoSprehod, ŠmanoHrana & ŽivaIzmenjava: sprehod na Rožnik s povabljenimi strokovnjaki in ljubiteljskimi raziskovalci narave; sprehodu sledi večerja in pogovor v laboratoriju. Zbirno mesto: Onkraj gradbišča.
sobota, 22. 9. 2012 od 11.00 do 18.00: Družinski Laboratorij NanoŠmano bo ves dan odprt za družinske obiske in radovedne otroke, ki lahko v njem sodelujejo, raziskujejo in se igrajo.11.00 – 13.00 & 16.00 – 18.00: BioSense dudu, delavnica za otroke (5-13 let). Udeleženci bodo raziskovali in zgradili interaktivni sistem s pomočjo rastlin in preproste elektronike. Udeležba je omejena na 10 otrok. Rezervacije do 21.9. na: gallery@kapelica.org
ponedeljek, 24. 9. 2012 od 17.00 do 21.00: NanoŠmano ŽiviSistemi delavnica za mladostnike in študente (14-18+ let). Delavnica bo udeležence uvedla v različne eksperimente na presečišču živega in umetnega. Z neposredno izkušnjo bodo raziskovali možnosti manipulacije, čutenja in izkusili uporabo nanometrskega merila.
Rezervacije do 23.9. na: gallery@kapelica.org
torek, 25. 9. 2012 ob 20.00: zatvoritev: Vabimo vas, da se udeležite zaključnega večera, kjer boste še zadnjič lahko videli, slišali in vonjali NanoŠmano laboratorij, diskutirali o NanoŠmano izkušnjah in raziskali NanoŠmano rezultate.
Podrobnejša predstavitev.

Producent: Galerija Kapelica
Partnerji: f18institut, dusjagr labs, hackteria, Cirkulacija2, KUD Obrat
Projekt so podprli: Ministrstvo za kulturo / MIZKS RS, MOL – Oddelek za kulturo, Pro Helvetia in ŠOU v Ljubljani

Advertisements
This entry was posted in Novice. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.