Začasna raba prostora – revitalizacija z majhnimi koraki

Kud Obrat s predstavitvijo projekta Onkraj gradbišča sodeluje na posvetu Začasna raba prostora – revitalizacija z majhnimi koraki. Posvet bo potekal v okviru Dneva za prostor, 7. oktobra med 14.00 in 17.00 v pritličnih prostorih Mestnega trga 15 v Ljubljani.

Sodelujoči v uvodnem delu: Matjaž Uršič, sociolog (Center za prostorsko sociologijo, FDV UL), Aleksander Saša Ostan, arhitekt (Atelje Ostan Pavlin), Senka Vrbica, pravnica (Pravno-informacijski center nevladnih organizacij).
V razpravi bodo sodelovali predstavniki uporabnikov in lastnikov prostorov Urška Jurman (Kud Obrat, pobudniki Onkraj gradbišča, Ljubljana) in Karel Pollak, predstavnik Mestne občine Ljubljana (lastnik zemljišča) ter Miha Horvat (GT22, Maribor) in Žiga Oset (predstavnik lastnikov prostora GT22). Moderiral bo Marko Peterlin, Inštitut za politike prostora.
2_4_2011
Posvet organizira Mreža za prostor, ki povezuje strokovne nevladne organizacije na področju urejanja prostora in lokalne pobude, ki si prizadevajo za višjo kakovost svojega bivalnega okolja. Mrežo koordinira Inštitut za politike prostora (IPoP). Posvet je organiziran v kontekstu praznovanja Svetovnega dne Habitata, na katerega IPoP tradicionalno organizira Dan za prostor.
Posvet sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Več o posvetu.

Advertisements
This entry was posted in Novice. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.