Vsakogaršnja zemlja: podaljšan razpis za besedila in pesmi

ODPRTI RAZPIS ZA KRATKI ESEJ, ZGODBO ALI PESEM NA TEMO: VSAKOGARŠNJA ZEMLJA

PODALJŠAN ROK za oddajo besedila: 12. 5. 2019 !
JAVNI DOGODEK: 1. 6. 2019, skupnostni vrt Onkraj gradbišča, Ljubljana

Zaradi povečanega zanimanja v zadnjem hipu smo podaljšali razpis za kratki esej, zgodbo ali pesem na temo Vsakogaršnja zemlja, do 12. 5. 2019 (polnoč). Izbrani prispevki bodo brani v okviru umetniškega projekta Polonce Lovšin Gibanje za javni govor: Vsakogaršnja zemlja, ki bo potekal 1. junija 2019 na skupnostnem vrtu Onkraj gradbišča v Ljubljani. Tematsko izhodišče izvira iz projekta skupnostnega vrta Onkraj gradbišča, ki od leta 2010 poteka na mirujočem gradbišču v centru Ljubljane, a hkrati cilja širše, na vprašanja javnega in skupnega dobrega, skupnih virov, migracij in spremenjenih geopolitik, antropocena, … Spodbujamo raznolike pristope v obravnavi izbrane teme, od osebnega, političnega, znanstvenofantastičnega, strokovnega do satiričnega. Veseli bomo, če boste avtorji izbranih prispevkov svoja dela tudi javno zapeli, prebrali ali kako drugače interpretirali na odru, ki bo za ta dogodek postavljen na Onkraj gradbišču, sicer bodo izbrana besedila brali vabljeni slam poeti. Vsi nastopajoči prejmejo nagrado, povezano z vrtom in branjem, izbrana besedila pa bodo natisnjena v spremljajoči publikaciji. Dogodek bo povezoval Dejan Koban, pesnik in soorganizator ljubljanskega slam pokala.

O DOGODKU
Gibanje za javni govor: Vsakogaršnja zemlja

Bralni dogodek je del večletnega projekta Gibanje za javni govor avtorice Polonce Lovšin. Bistvena lastnost projekta sta sodelovanje vseh vpletenih, povezanih v skupno akcijo. Govori se po mikrofonu slišijo le, če vsaj trije udeleženci s svojim gibanjem sprožijo električni tok v bateriji zvočnika. Gibalci in govorci so torej soodvisni v skupni akciji, rezultat katere je javni govor. Zato vabljeni tudi, da na dogodek pripeljete svoje podpornike, ki vam bodo omogočali, da se vaš govor sliši preko mikrofona.

Projekt Gibanje za javni govor je bil prvič izveden leta 2015 v Mariboru pod okriljem Umetnostne galerije Maribor. Od takrat se projekt razvija in prilagaja različnim mestom in njihovim aktualnim problematikam. Bistvena ideja projekta je sodelovanje širše javnosti, ki sooblikuje vsebino in z vzajemno akcijo manifestira pomen vzajemnega delovanja, skupne akcije v javnem prostoru in javnega govora.

POGOJI ZA SODELOVANJE

Esej (A4)
Kratka zgodba (A4)
Pesem (do tri pesmi)

Dodatne informacije: polonca.lovsin@gmail.com
Besedilo pošljite na e-naslov: obrat@obrat.org, z naslovom: Razpis Vsakogaršnja zemlja
Rok za oddajo: 12. 5. 2019 (polnoč)
Objavljeni rezultati: 20. 5. 2019, po elektronski pošti in na FB strani Kud Obrat
Strokovna komisija
: Dejan Koban, Polonca Lovšin, Irena Duša in Miha Mavrič

This entry was posted in Novice. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.