fanzine Onkraj

Od leta 2011 udeleženci skupnostnega vrta Onkraj gradbišča izdamo enkrat letno fanzin oz. časopis Onkraj. V njem združimo vtise, izkušnje, zabeležke, navdihe tekočega leta. No, eno leto (2013) nam žal ni uspelo. Vabljeni k branju!


cover_ONKRAJ_CASOPIS_5let_final_wwwOnkraj št. 4 (sepember 2015)
Četrta številka povzema pet let skupnostnega vrta. Zaradi obletnice smo se odločili za neke vrste prerez v času, zato smo v to številko poleg novih prispevkov (o urbanem čebelarjenju in mestnih drevesih) vključili časovico o tem, kako in s čim smo delovali na vrtu in onkraj njega, ter izbrane prispevke iz prejšnjih številk.
Oblikovanje: Irena Woelle
Berite, delite!

 


ONKRAJ_casopis_st_3_naslovnica_COVER-wwwOnkraj št. 3 (november 2014)
V tretji številki udeleženci Onkraj gradbišča pišejo, rišejo, fotkajo, skratka beležijo in delijo svoje vtise, načrte, recepte in izkušnje, ki jih pridelujejo na tem skupnostnem vrtu. Da bo mera polna, smo izmerili še stopnjo onesnaženosti zemlje z Onkraj gradbišča in se zazrli v mestno politiko urejanja vrtičkarstva v Ljubljani. Zahvala Ireni Woelle za krasno oblikovanje, motivacijo in sploh! Vabljeni k prebiranju Onkraj št. 3.


Onkraj št. 2 (november 2012)
V tej številki najdete prispevke udeležencev projekta o novih pridobitvah na skupnostnem urbanem vrtu, raziskovanju mikroživljenja okoli nas in o tem, zakaj so mikroorganizmi v humusni zemlji pomembni, predstavitev ptic, ki so pogoste gnezdilke v mestu in o njihovih potrebah, o čarobni moči rastlin, zgodah in nezgodah odstranjevanja osjega gnezda in še in še. Vsebino zina si preberite na tej povezavi.


Onkraj št. 1
Septembra 2011 smo izdali prvo številko fazina Onkraj, ki vsebuje kratko predstavitev projekta Onkraj gradbišča, recepte, vice, zapiske o ekološkem vrtnarjenju in izdelavi visoke grede, impresije, strip …
Preberite, kaj o projektu pišejo njegovi ustvarjalci.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.